Foto gevel van Castles & Coffee in de Berlarij 9, Lier

Waarom Castles & Coffee in de Berlarij ?

Posted on

by

In dit artikel leggen we uit waarom Castles & Coffee in de Berlarij gevestigd is. En wat het voor jou en Lier betekent.

Oude glorie van de Berlarij?

De Berlarij is een straat met heel wat geschiedenis. Sommige zeggen dat de straat in verval is geraakt, dat het z’n oude glorie wat verloren is. “Het was een hele mooie winkelstraat” hoor je vaak.

Loop je door de straat zie je inderdaad toch wel wat leegstaande panden. Dit is een fenomeen dat je ook in andere steden ziet. Supermarkten, shoppingcentra en e-commerce maken het er niet makkelijk op voor de kleinhandel.

Dus, waarom kiezen voor een buurt waar er niet veel volk meer rond loopt, waar er een zweem van vergane glorie hangt? Het is zeker geen slim idee als je de 4 P’s van marketing voor ogen houdt (product, price, promotion, place) waarbij de locatie van een nieuwe zaak het verschil kan maken, commercieel gezien dan toch.

We geloven er in

Er zijn verschillende redenen waarom we van deze plek houden:

  • Belangrijkste is dat we geloven in het potentieel van de Berlarij. Wat gisteren desolaat leek kan morgen floreren.
  • Er zijn verschillende voorbeelden van oudere stadsbuurten die terug heropleven. Een kleine vonk is soms voldoende om het vuur terug aan te wakkeren. We hopen dat C&C een vonkje is voor de straat te doen heropleven
  • Castles & Coffee start vanuit passie en is een uit de hardgelopen hobby. Commerciële drijfveren staan hier niet op de eerste plaats. Een overlevingsstrategie op toevallige passanten is niet hoe we willen te werk gaan. Eerder mensen die zich hier thuis voelen en naast koffie en vegan/glutenvrij gebak ook komen voor een momentje rust, een korte babbel zonder meer?.
  • Als specialty coffee bar vinden we het een heel fijne gedachte als mensen speciaal dat extra stapje door Lier maken voor ons 😉
  • Soms vind een pand de mensen zelf, ook hier is misschien wel zo gebeurt. Zo kwam de vorige eigenaar van het pand me tegen op de grote markt toen ik nog koffie schonk op de zaterdag markt. Van het één kwam het ander en zo zijn we hier terecht gekomen.

We maken samen het verschil

Eerder kregen we nog een compliment dat C&C meer is dan een koffiezaak, er gebeurt daar iets, er is momentum en mensen worden erdoor aangetrokken. Dit is heel fijn om te horen en we zijn ervan overtuigd dat met de bestaande zaken en nog enkele nieuwe die er bijkomen we het verschil maken voor het nieuwe leven van de Berlarij.

Benieuwd ? Kom zeker langs in de koffiezaak en proef het verschil 😉

Coffee bar,

Berlarij 9, 2500 Lier